Walled Garden – The Bothy Project

The Bothy Project is transforming a stalled space in Glasgow: the site of a Glasgow City Council Cleansing Department building.  I first stumbled across the space three years ago and had not been passed it since.

Stalled SpaceReturning from The Whisky Bond (the red brick building partially seen in the distance), I was drawn to the space again by the presence of a newly painted wall.

Walled Garden (Painted)Stalled to Walled GardenA shipping container is being converted into a studio space for artist residencies, with exhibitions in the walled garden. I really look forward to seeing what else happens in this newly emerging place (they were building a great looking pizza oven today !).  It already looks like its going to become a great example of how a stalled space can become a creative hub.

Advertisements

4 thoughts on “Walled Garden – The Bothy Project

  1. Groningen, in the Netherlands, has quite a few brightly coloured shipping containers just outside of the city centre that were set up as temporary accomodation and are now home to some arty folk too. Makes for a great use of space without the same costs that come from building with traditional bricks and mortar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s